Problemen met uw bank

Mijn bank zakt te ver in

Ik heb een bank met vaste kussens

De voordelen van de reparatie aan huis:

 • U zit niet een paar weken zonder uw bank
 • U heeft geen risico op transportschade
 • U betaalt dus minder omdat u geen dubbele kosten heeft van ophalen en terug bezorgen
 • U ziet dat de reparatie goed wordt uitgevoerd
 • U bepaalt uw zitcomfort
 • U kunt weer jaren van uw zitmeubel genieten.

Kosten
U betaalt € 50,00 per zitgedeelte. Het bijvullen van b.v. een tweezits bank kost u dus € 100,00.

I.v.m. de kosten is de prijs van een bezoek minimaal € 75,00 inclusief materiaal en arbeidsloon. Bedraagt de enkele reisafstand meer dan 35 km dan worden er, afhankelijk van de grootte van de reparatie, extra kosten gerekend.

Ik heb een bank met losse kussens

Losse kussens kunnen goed worden bijgevuld. Dit gebeurt op een dusdanige manier dat de kussens ook hun model blijven behouden of terugkrijgen. Vooral bij soepele zachte rugkussens kan dit vaak een probleem zijn. In ongeveer de helft van de gevallen moeten wij de kussens ter reparatie meenemen. Dit omdat het vaak veel tijd kost en het in sommige gevallen nogal wat rommel geeft.

We streven er naar om de opgehaalde kussens de zelfde dag weer terug te brengen.

Kosten
Vanwege de grote diversiteit van vullingen van de kussens en het feit of de kussens aan beide zijden te gebruiken zijn, zit er nogal verschil in de prijzen. De kosten variëren daarom van € 25,00 tot € 75,00 per kussen. Bedraagt de enkele reisafstand meer dan 35 km dan worden er, afhankelijk van de grootte van de reparatie, extra kosten gerekend.

I.v.m. de kosten is de prijs van een bezoek minimaal € 60,00 tot € 75,00 inclusief materiaal en arbeidsloon, afhankelijk van het soort reparatie.

Afb131 Afb136


Er is een “nozag” veer of elastische band gesprongen of los

De volgende problemen kunnen zich voor doen:

 • De bevestiging van een veer is afgebroken
 • De houten constructie waaraan de veer is bevestigd is uitgebroken
 • De veer zelf is gebroken
 • Er is een elastische band los
 • Een elastische band is doorgeschuurd.

Al deze problemen zijn goed op te lossen d.m.v. een nieuwe bevestiging of vervanging van de defecte onderdelen.

Kosten
De kosten variëren tussen € 60,00 en € 75,00 Betreft het meerdere veren of banden wordt een aangepaste prijs berekend. Bedraagt de enkele reisafstand meer dan 35 km dan worden er extra kosten in rekening gebracht.

img360 img361


Mijn bank kraakt of piept

Uw bank wordt bij u thuis open gemaakt en het probleem wordt verholpen. Dit is soms een kwestie van een losgeraakt onderdeel opnieuw vastzetten, maar ook zit het soms in een deel van de constructie en moet er meer worden aangepast.

Kosten
De kosten variëren tussen € 60,00 en € 100,00. Bedraagt de enkele reisafstand meer dan 35 km dan worden er extra kosten in rekening gebracht.


Mijn armleuning is ingezakt of gebroken

De een gaat op de armleuning zitten, de ander gaat er op staan om slingers te hangen en dan blijkt na een onheilspellend geluid dat de leuning daarvoor niet is geschikt en is het kwaad geschied.

Dit probleem is in bijna alle gevallen heel goed op te lossen. Er zijn echter wel veel verschillen in de opbouw van banken. Bij de ene bank kan de leuning vanaf de onderzijde goed gerepareerd worden, en bij de andere moet de totale bank gedemonteerd worden. Na de reparatie is de leuning overigens vele malen sterker dan voorheen. De reparatie wordt bij u thuis uitgevoerd.

Kosten
De kosten variëren tussen € 75,00 en € 150,00. Bedraagt de enkele reisafstand meer dan 35 km dan worden er extra kosten in rekening gebracht.

img0262 2 img0266


De stiknaad of siernaad laat los

Dit probleem komt veel voor bij leren banken. De stiknaad kan goed hersteld worden. Dit gebeurt bij u aan huis.

Kosten
Het repareren van een losse stiknaad is over het algemeen een tijdrovende reparatie. De kosten bedragen daarom € 50,00 tot € 75,00 voor een stiknaad. Betreft het meerdere losse naden dan wordt er een aangepaste prijs bepaald. Bedraagt de enkele reisafstand meer dan 35 km dan worden er extra kosten in rekening gebracht.

img0356 img0357 IMAG2569 IMAG2570 IMAG2571 IMAG2562 IMAG2563

Het leer van de bank is gescheurd.

Het komt voor dat oudere leren banken het op een gegeven moment qua stoffering toch begeven. En vaak betreft het dan een zitgedeelte, terwijl de rest nog relatief goed is. Heeft u kleine kinderen of een huisdier en wilt u daarom nog niet aan een nieuwe bank dan zijn er twee mogelijkheden. U kunt het gedeelte opnieuw laten stofferen. Dit is echter niet goedkoop ( zie stofferen ) en u zit dan met een bijna niet te voorkomen kleurverschil. U kunt er ook voor kiezen om een stuk leer onder de scheur te laten zetten. Uw bank ziet er nadien niet weer als nieuw uit, maar het probleem is wel opgelost. U kijkt niet in een gapend gat en het leer scheurt uiteraard niet meer verder.

Kosten
De kosten variëren tussen € 50,00 en € 75,00. Bedraagt de enkele reisafstand meer dan 35 km dan worden er extra kosten in rekening gebracht.

schade-1

Mijn bank moet opnieuw worden gestoffeerd

Een bank opnieuw laten stofferen is ook een van de mogelijkheden. Wij hebben voor u ook een groot assortiment meubelstoffen.

Kosten
Als u contact met ons opneemt kunnen wij een indicatie van de kosten geven. Vindt u deze aanbieding interessant dan kunnen wij een afspraak maken om een definitieve prijs te bepalen.